Verksamhet

Gudstjänst

gudstjänst i kyrksalen

Equmeniakyrkans gudstjänster är öppna för alla. De är också församlingens centrum, en mötesplats och en kraftkälla.
Bön och lovsång, predikan och bibelläsning, och nattvard en gång i månaden, är något av det som ingår i gudstjänsten. Vid varje gudstjänstfirande inbjuds det också till kyrkfika.


Bön

Tisdagar jämna veckor kl 10.00 (med undantag för sommar- och jultid) är kyrkan öppen för gemensam bön.

Om du inte har möjlighet att vara med men har något du vill att andra ska be för kan du nämna ditt böneämne i förväg till församlingens pastor. Detta gäller också bönen i gudstjänsten.


Stickcafé

En till två onsdagar i månaden är det stickcafé i kyrkan. Här möts de som tycker om att sticka till en stunds gemenskap.

Man stickar på ett eget projekt eller gör barnkläder som vi sedan gemensamt skänker vidare till barn som fryser i utsatta länder. Det finns alltid gott fika och man samlar in en frivillig gåva till biståndsorganisationen Diakonia.

Vi stickar, pratar och någon delar några tankar. Välkommen att vara med!


Musikcafé

En till två onsdagar i månaden är det musikcafé i kyrkan. Här får vi njuta av både gott fikabröd och fantastisk musik. Musikerna som spelar kommer varierar, men några som kommer återkomma är Hemlandspojkarna och Vårat Kapell. Se ”Kalender” för mer information om programmet. Välkommen till en stunds gemenskap vid fikaborden!


Hemlandspojkarna och Vårat Kapell

Hemlandspojkarna är en grupp män som träffas och har roligt tillsammans när man sjunger läsarsånger. Gruppen möts till övning inför sina sångframträdanden.

Vårat kapell är ganska likt Hemlandspojkarna men är öppet för både kvinnor och män. Med tidstypiska kläder och instrument vill man hålla vid liv och sprida de gamla läsarsångerna.

Längtar du efter att sjunga och/eller spela i denna musiktradition är du välkommen att vara med. Kontakta i så fall Bo Malmgren på tel. 070 – 798 59 94.


Kvinno- och Herrfrukostar

Då och då inbjuder kyrkan till frukostar med inbjudna talare eller föredragshållare. Dessa arrangeras i egen regi eller tillsammans med övriga kyrkor i Mantorp.


Verksamhet för barn och unga

Se ”Barn och unga” i menyn.